Naringinin tərkibində yüksək dərəcədə kalium var. Kalium qanın laxtalanmasını azaldır. Naringi həmçinin, insult riskini də 19% aşağı salır.
Schulich Tibb Məktəbində damar biologiyası üzrə alimi Murray Huff-un başçılıq etdiyi tədqiqat qrupu bununla bağlı araşdırma aparıblar. Tədqiqatda naringinin tərkibindəki flavonoidin də insana təsiri araşdırılıb. Tədqiqatın nəticəsi, “Diabetes” jurnalında dərc olunub.
Laboratoriyada metabolik sindrom modelində siçanlar üzərində aparılan araşdırma göstərib ki, naringi ilə qidalanmayan siçanlarda xolesterol və trigliseridlər, qanda insulin və qlükoza səviyyəsi yüksəlib. və yağlı qaraciyər. Bu nəticələr də ürək-damar xəstəliklərini və 2-ci tip diabet riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.
Amma naringi ilə qidalanan siçanlarda bu göstəricilərin səviyyəsi aşağı olub. Bu tədqiqatdan sonra naringinin insan orqanizminə müsbət təsirləri olduğu sübut olunub. Amma bu bütün insanlara eyni dərəcədə təsir edəcək demək deyil. Çünki insan orqanizmi fərqlidir və müxtəlif reaksiyalar verə bilər.
Tədqiqat Pfizer Kanada Ürək-Damar Tədqiqat Proqramının və Ontario Ürək və İnsult Fondunun dəstəyi ilə maliyyələşdirilib. Bu tip tədqiqatların davam etdirilməsi planlaşdırılır.